VEJEN KOMMUNES STYRKEPOSITIONER
FØDEVARE, BYGGERI OG TRANSPORT

Styrkepositioner og klynger i Vejen Kommune

Vejen Kommunes tre styrkepositioner bygger på stolte traditioner inden for landbrug, håndværk og industri. Vi er stærkt positioneret inden for fødevareproduktion, byggeri og transport.

Virksomhedernes konkurrenceevne er fortsat baseret på dygtigt håndværk og stærkt købmandskab og selv om vi med tiden har fået dygtige virksomheder inden for alle brancher, kan vores rødder stadig mærkes:

  • 2.300 private virksomheder
  • 1.100 landbrug
  • 20.000 arbejdspladser - ca. 80 % indenfor det private

Vores styrkepositioner

Fødevarebranchen udgør med mere end 4.000 arbejdspladser den største branche i Vejen Kommune. Fødevarebranchen er en klar styrkeposition, og derfor er Vejen Kommune centrum for fødevareproduktion i Danmark. 

Håndværks- og bygningsindustrien har ca. 3.600 arbejdspladser. Håndværkerne og bygningsindustrien klarer sig godt  Og er dygtige til at omstille sig til nye krav til bæredygtighed og digitalisering.

Vejen Kommune ligger centralt placeret i Danmark og med tæt adgang til Europa. Det er derfor naturligt, at den tredje styrkeposition er transportbranchen med næsten 2.000 arbejdspladser. Generelt er transportbranchen i rivende udvikling. I dag er transportvirksomheder integrerede servicevirksomheder inden for logistik i produktionsleddet og nethandel.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt Erhvervskonsulent Rikke Friland Vindbjerg | Tlf.: 7996 6137 | Mobil: 2127 3082
SEND EN SIKKER MAIL