Skip til hoved indholdet

Vejens styrkepositioner

Styrkepositioner og klynger i Vejen Kommune

Vejen Kommunes tre styrkepositioner bygger på stolte traditioner inden for landbrug, håndværk og industri. Vi er stærkt positioneret inden for fødevareproduktion, byggeri og transport.

Virksomhedernes konkurrenceevne er fortsat baseret på dygtigt håndværk og stærkt købmandskab og selv om vi med tiden har fået dygtige virksomheder inden for alle brancher, kan vores rødder stadig mærkes:

  • 2.300 private virksomheder
  • 1.100 landbrug
  • 20.000 arbejdspladser - ca. 80 % indenfor det private

Vores styrkepositioner Fødevarebranchen udgør med mere end 4.000 arbejdspladser den største branche i Vejen Kommune. Fødevarebranchen er en klar styrkeposition, og derfor er Vejen Kommune centrum for fødevareproduktion i Danmark. 


Håndværks- og bygningsindustrien har ca. 3.600 arbejdspladser. Håndværkerne og bygningsindustrien klarer sig godt og er dygtige til at omstille sig til nye krav til bæredygtighed og digitalisering.Vejen Kommune ligger centralt placeret i Danmark og med tæt adgang til Europa. Det er derfor naturligt, at den tredje styrkeposition er transportbranchen med næsten 2.000 arbejdspladser. Generelt er transportbranchen i rivende udvikling. I dag er transportvirksomheder integrerede servicevirksomheder inden for logistik i produktionsleddet og nethandel.

Vores styrkepositioner

Kontakt vores erhvervskonsulent

Rikke Friland Vindbjerg | Tlf.: 7996 6137 | Mobil: 2127 3082 | Send sikker mail

Den hurtige vej videre

Denne side er printet den 14-07-2024 04.55

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Vejen Kommune


Erhverv og Plan
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen