DI - Erhvervsklima 2020

Hele 85 procent af virksomhederne i Vejen Kommune vil varmt anbefale andre virksomheder at etablere sig i Vejen Kommune. Vejen Kommune er sprunget fra en samlet 13. plads i 2019 til en 2. plads i 2020. Det er blandt andet på områder som uddannelse, beskæftigelse og virksomhedernes vurdering af sagsbehandlingstider og samarbejdet med kommunen, at der bliver givet høje karakterer.

- Jeg er rigtig glad for at se, at virksomhederne i Vejen Kommune oplever, at vores indsats for at understøtte dem, den virker. Vores samarbejde fungerer godt, og vi lytter hele tiden til virksomhederne, og løser deres behov, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr.

Borgmester Egon Fræhr

Virksomhederne i Vejen Kommune har svaret på en lang række spørgsmål indenfor en række områder.

Blandt andet på beskæftigelsesområdet er virksomhederne tilfredse.

- Mange af vores virksomheder har været hårdt ramt af COVID-19, men flere er nu begyndt at ansætte igen og optimismen vender tilbage. Her har et godt samarbejde med jobcentret været altafgørende, og deres indsats for at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft er vigtig, siger Egon Fræhr.

Et andet parameter der måles på er uddannelse, hvor uddannelsesniveauet er med til at sikre den nødvendige kvalificerede arbejdskraft. Her er et nyt stort efteruddannelsesprojekt undervejs, hvor de 16 lokale uddannelsesudbydere, sammen med UdviklingVejen og Vejen kommune, vil sikre let adgang til efteruddannelse. Dermed vil virksomhederne hele tiden opleve, at deres medarbejdere kan få den nødvendige efteruddannelse.

Fakta: DI´s erhvervsundersøgelse består dels af et spørgeskema som virksomhederne udfylder og dels af statistiske indikatorer. Hele undersøgelsen kan læses på DI´s hjemmeside.

 

"I gør det supergodt – fortsæt med det”. Sådan lyder kommentaren fra DI Sydvestjyllands formand Jesper Toft Mathiasen.

Jesper Toft Mathiasen
Foto: Jesper Toft Mathiesen (Dansk Industri)

I DI Sydvestjyllands bestyrelse har vi aldrig været i tvivl om, at Vejen Kommune virkelig anstrenger sig for at kunne tilbyde de bedst mulige betingelser for at drive virksomhed i kommunen. Det gennemsyrer hele kommunens måde at arbejde på. At Vejen Kommune nu indtager pladsen som landets anden bedste erhvervskommune er fuldt fortjent, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Især kommunens indsats for at skabe gode fysiske rammer for virksomhedernes udvikling belønnes. Det gælder både i relation til erhvervsbyggegrunde, sagsbehandling af byggeansøgninger, men også kommunens arbejde for at sikre en god infrastruktur for såvel borgere som virksomheder.
- Det drejer sig om at lytte til virksomhedernes behov og generelt have en god dialog i øjenhøjde med virksomhederne. Det kan vi se, at Vejen Kommune er lykkedes med, siger Jesper Toft Mathiasen. Virksomhederne er også særdeles tilfredse med kommunens arbejde for at tiltrække kvalificerede medarbejdere til kommunen, og tilfredsheden gælder også jobcentrets samarbejdet med virksomhederne.

Vejen Kommune gør det så godt, at virksomhederne vurdere kommunen til at være nummer to på landsplan på dette felt. Også de kommunale folkeskolers samarbejde med virksomhederne vurderes til at ligge helt i top. Der er faktisk ingen tidsler i årets erhvervsklimaundersøgelse, og selv skatteudskrivning høster roser. Virksomhederne i Vejen Kommune vurderer, at såvel personskatterne og erhvervsskatter, gebyrer og afgifter ligger på et acceptabelt niveau i forhold til serviceniveauet i kommunen og kommunens økonomiske situation. - Virksomhederne står over for store udfordringer lige nu
- bl.a. i relation til coronapandemien og Brexit. Derfor er det så vigtigt, at kommuner som Vejen går foran og tilbyder det bedst mulige fundament for at kunne klare sig i den internationale konkurrence. Så alt i alt er den klare besked til Vejen Kommune fra virksomhederne: ”I gør det supergodt – fortsæt med det”, siger Jesper Toft Mathiasen

Se hele DI´s Erhvervsundersøgelse her : DI - ERHVERVSKLIMA